Flyhangar Gullknapp, Froland

Stor flyhangar på Gullknapp

Vi har bygget OSM Aviation Airtech flyhangar på Gullknapp i Froland. Der skal blant annet skolefly og helikopter parkeres og vedlikeholdes.

Hangaren er første trinn i etableringen og utviklingen av OSM Aviation på Gullknapp, og innebærer at stadig mer av virksomheten til selskapet legges til Gullknapp. Den nye hangaren inneholder også velutstyrt verksted og sysselsetter mekanikere gjennom selskapet OSM Aviation Airtech.

Utvidelsesmuligheter

Det er planer om å reise et skolebygg ved siden av hangaren, slik at også teoriundervisningen kan skje på Gullknapp i tett samhandling med praktisk undervisning og trening. I hangaren er det tilrettelagt for bygging og innredning av kontorer, samt lager og garderober.

Avansert konstruksjon

Når et bygg skal konstrueres slik at det blir et stort åpent rom uten at bærende søyler deler opp arealet, kreves det mye av stålkonstruksjonene og at de ekstremt lange takbjelkene er dimensjonert og konstruert slik at bæreevnen og stabiliteten er til å stole på – uansett vind og nedbørsmengder. Bygget ser enkelt ut, men er faktisk mer avansert enn det gir inntrykk av, forteller daglig leder Kjetel Vidar Kittilsen i ERE.

Dronefoto av ERE Flyhangar på Gullknapp

På Gullknapp er det store muligheter for ekspansjon, og først ut med stor flyhangar er OSM Aviations, og ERE Entreprenør står for totalentreprisen. Foto: Frank Johannessen, Agderposten.

ERE flyhangar på Gullknapp, sett utenfra.

Den store flyhangaren på Gullknapp har stor port for at selv store fly kan tas inn i hangaren. Foto: Øivind Berg

ERE - Flyhangar på Gullknapp

Flyene blir små inne i den enorme hangaren. Hele bygget er konstruert i stål på en 1200 kvadratmeter betongsåle. Foto: Øivind Berg

ERE hangar interior med ett rødt helikopter og ett hvitt småfly.

OSM Aviations hangar på Gullknapp har plass til flere fly samtidig, og volumet blir tydelig med bare et fly og et helikopter på plass i hangaren. Foto: Øivind Berg

ERE - flyhangar på Gullknapp
ERE hangar interior